Öğrencinin Yaşayabileceği Ülkeler


Türkiye’de “Eskişehir” denildiğinde çoğumuzun aklına ilk olarak “Öğrenci kenti” ifadesi belirir. Öyle ki, nüfusunun dörtte biri öğrenci olan Eskişehir’e gittiğinizde şehirde birçok şeyin onlara göre planlandığına tanık olursunuz. Tabii ki, dünyada da öğrenci kenti olarak bilinen birçok şehir bulunuyor. Biz de sizler dünyadaki 10 öğrenci şehrini derledik.


Heidelberg (Almanya)


Almanya’nın güneybatısında bulunan Heidelberg, tam bir öğrenci kenti. Almanya’nın en eski üniversitesine sahip olan 140 bin nüfuslu şehirde toplam 30 bin öğrenci yaşıyor. Heidelberg Üniversitesi sadece Almanya’nın farklı şehirlerinden gelen öğrencilere değil, yurt dışından gelen birçok öğrenciye de kucak açmış. Üniversitenin geçmişine baktığımızda, mezun olan 10 öğrenci Nobel ödülü kazanmış. Bu nedenle üniversitenin dünyada da önemli bir yeri var. Herkesin çocuğunu okutmak istediği güzel bir yer.


Cambridge (İngiltere)


Cambridge, kolejleri ve üniversiteleriyle ünlü bir yer. Dolayısıyla yoğun bir öğrenci nüfusuna sahip. Sokaklarda dolaşırken hep genç simaları görürsünüz. Ayrıca kafe, restoran ya da publarda da öğrencilerin fazlalığı dikkat çeker. Burası dünyanın her yerinden İngilizce öğrenmek için gelen öğrencileri barındırır. Fiyatları öyle çok ucuz olmasa da gençler okulda öğrendikleri İngilizceyi şehirde de pekiştirme şansına sahip olurlar.


Granada (İspanya)


İspanyolca, dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer alıyor. Bu nedenle her anne baba çocuklarının bu dili erken yaşta öğrenmelerini çok önemsiyor. İspanya’nın Granada kenti İspanyolca öğrenmek için çok ideal. Barselona ve Madrid gibi şehirlere göre hayat pahalılığı daha düşük olan Granada’da üniversitelerin yanı sıra çok fazla dil okulu bulunuyor. Bu nedenle öğrencilerin Granada’yı tercih ettiklerini söyleyebiliriz. Özellikle şehirde öğrencilerin ev partileri de çok meşhurdur. Hafta sonu geldiğinde kimi gençler barlara ya da gece kulüplerine gider, kimileri de evlerde düzenlenen partilere katılır.


Paris (Fransa)


Fransa’nın başkenti Paris, nüfusunun yoğunluğundan dolayı ilk bakışta öğrenci kenti gibi görünmese de dünyanın en iyileri arasında toplam 17 tane üniversitesi bulunuyor. Dünyaca ünlü prestijli üniversitelere sahip olan Paris’in kültürel zenginliği ve yaşam kalitesi de öğrencilerin ilgisini çekiyor. Her öğrencinin yaşamak isteyeceği Paris’teki iyi üniversitelerden alacağınız bir diploma, mesleki hayatınızda işinize çok fazla yarayacağını unutmayın.


Boston (ABD)


Amerika’nın öğrenci kenti Boston, dünyaca ünlü eğitim kurumlarına ev sahipliği yapıyor. Harvard, Boston ve Northeastern gibi şöhretli üniversitelere sahip olan Boston, dünyanın her noktasından öğrenci alan özel bir şehir. Burada ayrıca öğrencileri de bekleyen dinamik bir yaşam bulunuyor. Tabii ki şehir sadece üniversite eğitimiyle sınırlı değil. Dil eğitimi almak isteyenler için de çok ideal olan şehrin adeta her noktası öğrencilere göre planlanmış.


Sidney (Avustralya)


Avustralya’daki en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Sydney, dünyanın birçok ülkesinden öğrencileri kendine çekiyor. Dünyanın en iyi ilk 50 üniversitesi arasında yer alan Sydney Üniversitesi dahil birçok üniversiteye ev sahipliği yapan şehir, herkesin hayallerini süslüyor. 1850 yılında kurulan Sydney Üniversitesi ise Avustralya’nın en eski üniversitesi olup yaklaşık 50 bin öğrenciyi barındırıyor. Sidney’in bir de müthiş şehir yaşantısını düşünürsek, öğrenciler için çok ideal bir şehir.


Londra (İngiltere)


İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın en iyi üniversitelerini bulabilirsiniz. Dil eğitimi için gelen öğrencilerin yanı sıra üniversite eğitimi için de sıkça tercih edilen bir yer. Bu anlamda Londra için öğrenci kenti desek pek de yanlış olmaz. Çok kültürlü yapısı, gelişmiş teknolojisi, artan iş sahaları, mesleki ve sosyal fırsatları ile dünya çapında eğitim veren üniversiteleri sayesinde Londra uluslararası öğrencilerin uğrak yeri olmuştur. Ayrıca dünyanın en gelişmiş kütüphanelerini de burada görebilirsiniz.


Münih (Almanya)


Almanya’nın Bavyera Bölgesi’nde yer alan Münih, binlerce öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Şehir özellikle Technical University of Munich ve Ludwig Maximilian University of Munich ile uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapıyor. 50’den fazla kütüphanesi bulunan şehirde yaklaşık 100 bin öğrenci yaşıyor. Öğrencilerin sanatsal faaliyetleri için de 50’ye yakın tiyatro, 90 civarında sinema salonu bulunuyor.


Montreal (Kanada)


Kanada’nın ikinci büyük kenti olan Montreal, eğitim kalitesi, yaşam maliyeti ve standartları, yabancı öğrenci oranı gibi kriterler dikkate alındığında tam bir öğrenci şehri. Bunların yanı sıra kültürel aktivitelerin çeşitliliği, canlı şehir yaşamı ve sanatsal merkezlerin fazlalığı öğrenciler için cazibe haline gelmiştir. Montreal’de yer alan üniversiteler arasında McGill University, Universite de Montreal ve Concordia University uluslararası öğrenciler arasında en çok tercih edilenler arasındadır.


Edinburgh (İskoçya)


İskoçya’nın başkenti Edinburgh, öğretim yılı içinde adeta tam bir öğrenci kenti. Birleşik Krallık Adası’nın kuzeyinde bulunan Edinburgh, İngilizce dil eğitim imkanları ile de öğrenciler için son yıllarda en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Günlük yaşam ve konaklama açısından da öğrenciler için ekonomik bir merkezdir.