Kamp tatili için yanınıza almanız gereken 10 malzeme


Rutini kırmak, özgürleşmek ve sıra dışı bir tatil deneyimi yaşamak için yazdan daha iyisi yoktur. Peki şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğadan payınıza düşen nefesi almak için içinizdeki izci ruhunu canlandırmaya hazır mısınız? Öyleyse rotalar çizilsin, kamp için gerekenler listesi hazırlansın ve macera başlasın! Yıldızların altında geçen geceler, çıtırdayan kütük sesleri, biraz nostaljik biraz teknolojik kamp ekipmanları ve bolca sessizlik… Üstelik bu tabloyu yaşamak için deneyimli bir maceraperest olmanız da gerekmiyor. Ancak kamp için yanımıza almamız gerekenler bazen konforun ötesinde hayati bir önem taşıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce, gideceğiniz yere ve kalacağınız süreye uygun eşyaları temin etmeniz ve eksiksiz bir liste yapmanız önemli. Peki kamp yaparken yanımıza almamız gerekenler neler? İşte doğayla özgürce kucaklaşmanın en güzel yollarından biri olan kamp için gerekenler…


1- Kamp Yapmak İçin Gerekenler Listesinin Baş Kahramanı: Çadır


Bir ormanın içinde, belki de bir göl kenarında konaklamanın konforlu ve güvenli olması için en önemli malzemeniz çadırdır. Kalacağınız güne, arkadaşlarınıza ve varsa evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun büyüklükte bir çadır tercih edebilirsiniz. Elbette kamp için gerekenler listesinin bu ilk maddesi, aniden bastıran yağmura ve rüzgara karşı da dayanıklı olmalı. Özellikle deniz kenarına yakın bir yerde konaklayacaksanız, UV ışınlarına karşı sizi güneşten koruyacak bir çadır tercih edebilirsiniz.


2- Kamp İçin Gerekenlerin Konfor Dostu İkilisi: Uyku Tulumu Ve Uyku Matı


Geceleri doğanın sesiyle dinlendirici bir uykuya dalmak ve rahat bir gece geçirmek için kamp için gerekenler listenize uyku tulumunu ya da uyku matını mutlaka eklemelisiniz. Çadırların zemini genellikle serttir ve yattığınız yerin yumuşak olması tatilden sonra sırt ağrısı yaşamanızı önler. Ayrıca uyku tulumları geceleri düşen sıcaklığa karşı iyi bir önlemdir. Kamp için gerekenleri temin ederken -5 dereceye kadar sıcak tutma özelliğine sahip uyku tulumlarını tercih edebilirsiniz. Böylece kamp yaparken hem sağlığınızı hem konforunuzu koruyabilirsiniz.


3- Yiyecek Ve İçeceklerinizi Serin Tutun: Buzluk ve Soğutucu Çanta


Kamp için gerekenlerin ilk sırasında her zaman barınma ve beslenme vardır. Bu iki ihtiyacın hem güvenlik hem keyif vermesi için seçtiğiniz malzemelerin performansından emin olmalısınız. Tıpkı yiyecek ve içeceklerinizi soğuk tutma özelliğine sahip bir buzluk gibi. Serin tutma performansı yüksek, uygun ölçülerdeki bir buzluk ile kahvaltılıklarınızı, dondurulmuş gıdaları ve içeceklerinizi sürprizlerle karşılaşmadan keyifle tüketebilirsiniz.


4- Taşıması Kolay, Keyfi Büyük: Piknik Örtüsü


Kamp yaparken de bazen yemeği dışarıda yemek isteyebilirsiniz. Kahvaltınızı sabah yürüyüşünüz sırasında yapmak ya da akşamüstü kahvenizi bir keşif gezisinde içmek istediğinizde piknik örtünüzü hemen yere serebilirsiniz. Kamp için gerekenlerin başında gelmiyor belki ama taşınması kolay ve hafif bir piknik örtüsüyle doğal hayatın temel felsefesi olan düzen hissini her an canlı tutabilirsiniz.


5- Kampa Giderken Gerekli Malzemeler İle Küçük Bir Mutfak Yaratın: Pişirme Araçları


Tabak, kaşık, çatal, bıçak, bardak gibi malzemeler ve yemek pişirmek için gerekli olan kamp ocakları uzun bir liste ve sırt çantanızda büyük bir yer gibi görünse de tüm bunları taşımanın kolay bir yolu var. Bunun için tüm pişirme ve yeme içme ekipmanlarınızın düzenli olmasını sağlayan setleri tercih edebilirsiniz. Portatif ve iç içe geçebilen, kırılmaz malzemelerle üretilmiş mutfak eşyaları ile doğada yemek pişirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.


6- Asla Unutulmaması Gereken: İlk Yardım Seti


 Kampa giderken alınması gerekenler her zaman doğa koşullarına göre belirlenir ve küçük malzemeler bazen hayat kurtarabilir. Issız bir yerde ulaşımın kısıtlı olabileceğini, hatta kimi zaman cep telefonunuzun sinyal almayacağını göz önünde bulundurarak yanınıza mutlaka kişisel ilk yardım setinizi almalısınız. Herhangi bir yiyeceğe ya da böcek sokmasına karşı alerjiniz varsa ilaçlarınızı, yaralanmalara karşı anında müdahale etmenizi sağlayacak malzemeleri ilk yardım çantanıza eklemelisiniz.


7- Kamp İçin Gerekenlerin Gece Kuşları Listesi: Okuma Ve Kamp Lambası


Gece çadırınızın içini ve çevresini aydınlatmak için güneş enerjisiyle çalışan, portatif bir lamba kamp için gerekenlerden biridir. Pille çalışan lambaların ömrü 50 saate kadar çıksa da hem enerji tasarrufu yapmak hem de yedek pil taşımamak için kendi kendini şarj edebilen lambaları kullanabilirsiniz. Geceleri kitap okumayı seviyorsanız kamp için gerekenler listenize en sevdiğiniz birkaç kitabı ve okuma lambanızı ekleyebilirsiniz.


8- Hava Koşulların Karşı Tedbirli Olun: Yedek Kıyafet


Yaz aylarında kamp için gerekenlerin yedek giysiler olmadığını düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Deniz kenarı ve özellikle orman içi gibi bölgelerde hava sıcaklığı geceleri düşer. Gece olup da serin ve nemli havayla baş başa kaldığınızda yanınıza aldığınız bir rüzgarlık ya da ince bir mont sizi soğuktan koruyacaktır. Yedek kıyafetlerinizi de diğer kamp için gerekenler gibi konaklama sürenize ve gideceğiniz bölgeye göre belirleyebilirsiniz.


9- Kamp İçin Gerekenleri Taşımak İçin: Outdoor Çanta


Kamp için gerekenler listesindeki tüm bu malzemeleri taşımanız için elbette bir de çantaya ihtiyacınız olacak. Çadırınızı kurup yerleşeceğiniz yere ulaşırken eşyalarınızı kolayca ve zarar görmeden taşımak için outdoor çantaları kullanabilirsiniz. Yürüyüş ve dağcılık gibi sporlar için özel olarak tasarlanan bu çantalar, ağırlık hissini azaltır ve eşyalarınızı düzenli bir şekilde taşımanızı sağlar.


10- Unutulmaz Bir Kamp İçin Gerekenler: En Yakın Arkadaşlar


Bu yazı sıra dışı bir tatil deneyimiyle unutulmaz kılmaya karar verdiyseniz bunun için en iyi yardımcılarınız arkadaşlarınız olabilir. Kamp için gerekenler, bolca kahkaha ve harika anılardan başkası olamaz diyenlerdenseniz en yakın arkadaşlarınızla muhteşem bir macera yaşayabilirsiniz. İster doğayı ve kendinizi dinleyeceğiniz bir tatil ister sevdiklerinizle macera dolu günler hayal edin, kamp için gerekenler listenizi eksiksiz yapın ve yaz tatilinizi unutulmaz anılarla doldurun.