Milan En İyi Alışveriş Yerleri


Tam bir alışveriş cenneti olan Milano İtalya’nın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Duomo Meydanı ve katedraliyle de ünlü olan bu şehirde modayı, lezzeti ve eğlenceyi bir arada bulacaksınız.


Milano diğer İtalya şehirlerinden biraz daha farklı. Bunu şehirde gezerken daha iyi anlayacaksınız. Milano sokaklarında yürürken sanki herkesin davetten çıkmış gibi çok şık giyindiğini göreceksiniz. Buraya boşuna modanın merkezi demiyorlar.


Milano’nun simgesi haline gelen Duomo Katedrali tüm ihtişamıyla şehrin tam ortasında yer alıyor.  Gotik mimarisi ve duvarlarındaki eşsiz heykeller ise fazlasıyla göz dolduruyor. Yapımı yaklaşık 500 yıl süren yapı Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali. Katedralin en tepesine çıktığınızda eşsiz mimarisini daha yakından görme şansına erişiyorsunuz. Tepesinde bulunan köprülerin altından geçerken de bir kez daha büyüleniyorsunuz. Aynı zamanda buraya çıktığınızda her daim hareketli olan Duomo Meydanı’nı da tepeden izleyebiliyorsunuz. Bir rivayete göre katedral bittiğinde sadece İtalya’ya değil tüm dünyaya ait olacakmış. Bu nedenle İtalyanlar yapının inşaatını sürekli devam ettiriyormuş.


Milano’da diğer görülmesi gereken yerler ise; görkemli opera salonu Teatro Alla Scala, tarihi alışveriş merkezi Galleria Vittoria Emanuele II ve La Rinascente alışveriş merkezi, Santa Maria delle Grazie Manastırı, Sforza Kalesi, Navigli Bölgesi ve Milano’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan Brera Bölgesi’ndeki cafe, restoran ve barlar mutlaka gezilmeli.


Milano’da alışveriş


Milano’da alışveriş yapmak oldukça zevkli. Biliyorsunuz birçok ünlü moda tasarımcısı buradan çıkmıştır. Durum böyle olunca da tüm İtalyan markalarının en son modellerini burada görme şansına erişiyorsunuz. Milano’da birçok alışveriş caddesi bulunuyor, en ünlüleri ise şöyle sıralanıyor; Via Montenapoleone (en lüks alışveriş caddesi), Vi Della Spiga, Via Torino, Via Verri, Corso Venezia, Corso Di Porta Ticinese, Corso Vittorio Emanuele II, Via Santo Spirito, Via San Adrea, Corso Beunos Aires, Corso Como. Uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyenler için ise birçok outlet merkezi bulunuyor.


Milano’da mutlaka yapılması gerekenler


Alışveriş caddelerinde gezmek, Santa Maria delle Grazie kilisesi içinde Leonardo da Vinci’nin Last Supper (Son Akşam Yemeği) tablosunu görmek, en güzel café ve restoranlarda İtalyan’ların happy hour’u olarak adlandırılan Aperitivo saatlerine katılmak ve Milano’nun en ünlü kokteylleri Bellini, Aperol ve Negroni’yi denemek, La Scala’da opera izlemek, Duomo Kilisesi’nin en tepesine çıkmak (tabii biraz yorucu oluyor.)


Gelelim Milano’daki lezzetlere…


Pizza, Makarna, Lazanya, Risotto, Tiramisu (mutlaka yenmeli), Dondurma gibi bilinen tatların yanında; Mozerella peyniri ve domatesle yapılan İtalyan pişisi Panzerotti’yi, dana eti ve sebzeyle hazırlanan Ossobuca yemeğini, mısır unu ve permesan peyniriyle kızartılarak hazırlanan Polenta’yı, Sicilya’ya ait bir tatlı olan Cannolo’yu mutlaka deneyin.


Nerede yiyeceksiniz?


Akşam yemeği için Emporio Armani Caffe, Paper Moon, Tano Passami l’Olio, Home Restaurant, Bagutta, U Barba, Seta, Contraste, II Luogo di Aimo e Nadia ve Aromando. Öğlen yemeği için Galleria Vittoria Emanuele’nin içindeki restoranlar tercih edilebilir. Lazanyaları ve tiramisuları bir harika veya Navigli Bölgesi’ndeki Pizzeria La Fabbrica’daki leziz pizzaların tadına bakabilirsiniz. Bir diğer pizzacı önerisi ise La Tradizionale.


İtalyanca’da ‘dondurma’ anlamına gelen ‘gelato’ların en iyileri Cioccolatitaliani, Gelateria Odeon, Grom, Shockolat, Il Massimo del Gelato, La Gelateria della Musica, Gelateria Porta Romana (Vegan dondurmacısı), dondurmalarını meşhur gül şekliyle sunan Amorino’da yiyebilirsiniz.