Dünyanın en ünlü 10 dalış noktası


Dünyanın masmavi turkuaz renkli denizlere, yemyeşil ormanlara ve muhteşem mimarisine sahip yerleri var. Ama bazı yerler var ki sualtı yaşamı çok canlı olan harika dalış noktaları var. Denizin altına girdiğiniz an yaşam bir anda turuncu, sarı, pembe ve daha bir çok rengin en canlı halini alıyor. Sizlerin bu canlı dünyayı görebileceği dünyadaki en ünlü 10 dalış noktasını kaleme aldık. İşte dünyanın en ünlü 10 dalış noktası:


Bali-Liberty


Anemon ve mercanlarla kaplı bir dalış noktası Liberty. Bali’nin muhteşem doğası içerisinde bir yer. Kara kumludenizde türlü türlü reklerde balıklara rastlayacaksınız. 400’den fazla balık türüne ev sahipliği yapıyor bu yer.


Vanuatu-President Coolidge


Okyanusya’da olan Vanuatu ülkesinde harika bir dalış noktası var. President Coolidge adındaki savaş gemisi batığı… ABD donanmasına ait olan bir gemiymiş. Geminin makine dairesi, yemek odası, güvertesi, yüzme havuzuna yakından bakabilirsiniz. Enkazı Vanuatu ülkesi yasalar ile koruma altına almış.


Florida- Riviera


Florida’nın harika plajlarından biri Riviera. Öyle ki sualtı yaşımı ile de çok güzel ve önemli bir yer. Dalış yeri 12 fit suyun altında bulunuyor. Yüksek gelgit yaşandığı için salış zamanını iyi ayarlamak gerekiyor. Bu çevrede daha önceden hiç karşılaşmadığınız canlıları görebilme fırsatı yakalayacaksınız.


Malezya-Barracuda


Malezya’da bir ada olan Sipadan Adası, dalış yapanların gözde mekanları arasında. Dünyanın en zengin sualtı canlılığına sahip bir ada. En iyi dalış noktası Barracuda. 600 metre derinliğe sahip olan denizde mercanların renkli görüntüsüne rastlayacaksınız. Köpekbalıkları, kaplumbağalar, orfozlar ve daha fazla saymakla bitmez bu denizde.


Palau


Okyanusya’da bir ülke olan Palau, Yeni Gine’nin kuzeyinde yer alıyor. Mavi ve yeşil birleşiminin en güzel olduğu bir yer. Pek çok küçük adadan oluşuyor bu ülke. Dalış noktalarında 1500’den fazla balık türü ile karşılaşabilirsiniz. Hatta bu adada ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz. Nasıl bir deneyim diye soracak olursanız denizanaları ile yüzmek diye hemen söyleyelim. Evet burada yakmayan denizanası sürüsünün içerisine salıp yüzebilirsiniz.


Meksika-Yutacan Yarımadası


Meksika’da köpek balıkları ile dalış yapmaya ne dersiniz? Yutacan Yarımadasında bulunan dalış noktasında köpekbalıkları ile yüzme fırsatınız olacak. Yarım gün boyunca dilediğiniz kadar yüzebilirsiniz bu denizin en yırtıcı hayvanlar ile.


Avustralya- Yongala


Avustralya’nın Yongala sahilinde bir zamanlar gemi kazası olmuştu. Bu nedenle çevrede görebileceğini çok fazla batık var. Arabalar bisikletler her şey denizin altında. Ayrıca bu batıklar arasında ahtapotlar, kaplan köpekbalıkları, kaplumbağalar, deniz yılanları da sizi meraklı gözlerle izliyor.


Kızıldeniz- Thistlegorm


Yine batık hazinesi olan bir başka rota Mısır’ın Kızıldenizi’nde. Thistlegorm adınsaki dalış noktasında bir gemi var. Geminin içerisinde gezintiye çıkabilirsiniz. Karşınıza askeri araç gereçlerden motosikletlere kadar denizin ele geçirdiği üzeri yosun tutmuş artık balıklara ev sahipliği yapan pek çok eşya ile karşılaşacaksınız.


Kızıldeniz-Yolanda Reef


Kızıldeniz’in bir başka en iyi dalış noktası Yolan Reef. Bu noktada da batan bir geminin enkazı bulunuyor. Tekneler bu alanda çapa atamıyor.  Enkaz bölgesinin zarar görememesi için konulmuş bir yasa var bu konuda. Enkaz bölgesinde gezerken anemonlardaki balık yuvalarından minik ev sahipleri size hoş geldin diyecek.


Belize-Büyük Mavi Çukur


Belize’deki Büyük Mavi Çukur beklide dünyanın en ilginç yeri. 300 metre çapında olan bu delik 124 metre derinliğinde. Sualtı görüş mesafesi yaklaşık olarak 30 metre. Çok renkli mercan kayalıklarına ve süngerlere rastlayacaksınız. Orfoz, akya, kaplumbağa ve daha pek çok türdeki deniz canlısı ile karşılaşacağınız harika bir yer.